Nieuws uit Lokeren

Lokeren

Nieuws uit Lokeren

Jong gezin dakloos na brand

16/06/18 02:57 - Een jong Romagezin is donderdagavond dakloos geworden na een brand in hun woning in de Hoekstraat. Die was rond 18.30 uur ontstaan in de keuken op het gelijkvloers en sloeg over naar de eerste en zolderverdieping. De brandweer kon nog net voorkomen dat heel het huis in de vlammen opging. Op het moment dat de brand woedde, was er niemand thuis. Het was een buurman die de hulpdiensten kon verwittigen. “Ik zat in mijn zetel naar het wereldkampioenschap voetbal op televisie te kijken toen ik plots een brandgeur opmerkte”, vertelt de man. “Ik dacht eerst dat er iets aan het aanbranden was in de keuken, maar dat bleek niet het geval te zijn. Toen ik de straat opging, zag ik dat er rook uit de woning van de buren kwam.” Het Romagezin woonde nog maar enkele weken in hun huis. Ze worden nu elders opgevangen. Door de brand werd de Hoekstraat lange tijd in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.

Lokerse Feesten nog op zoek naar hardrock-topper

16/06/18 02:57 - De Lokerse Feesten maakten gisteren de laatste 24 namen voor de Red Bull Elektropedia Room, het indoorpodium, bekend.

Vlot-studenten bouwen boten in Nederland

16/06/18 02:57 - De studenten van het zesde jaar Lassen-Constructie van VLOT! campus VTI Sint-Laurentius vertoeven twee weken in het Nederlandse Maasbracht. Met de steun van het Erasmus+-programma van de Europese Unie lopen ze stage bij Tinnemans Scheepswerf, waar ze onder de slogan ‘Boat Welding: Well Done!’ schepen bouwen en herstellen.

Agora Club 7 deelt cheques uit

16/06/18 02:57 - Serviceclub Agora Club 7 Lokeren Waasland verzamelde het voorbije jaar, dankzij onder meer de tweede editie van het kunstproject Amazing Art, opnieuw heel wat centen. In totaal mochten voorzitster Brigitte De Cnyf en haar medeleden een bedrag van 23.000 euro verdelen onder heel wat verenigingen en organisaties uit Lokeren en omgeving.

VIDEO. Woning uitgebrand in Lokeren

15/06/18 22:36 - In de Hoekstraat in Lokeren is donderdagavond een woning grotendeels uitgebrand. Het was een buurman die rond half zeven alarm sloeg. De brandweer kon daardoor voorkomen dat de volledige woning in vlammen opging, maar het vuur en de rook richtten wel heel wat schade aan.

Peter Pan gaat tegen de vlakte

15/06/18 02:57 - Villa Peter Pan aan de Hillarestraat, in de volksmond beter gekend als de ‘Villa Cock’, wordt gesloopt. Deze week gaat het gebouw tegen de vlakte om plaats te maken voor het seniorendorp “Park Van Hillare.”

Rode Duivels zijn paraplu vergeten

15/06/18 02:57 - De Rode Duivels zitten al in Rusland, maar hun paraplu’s hebben ze blijkbaar achtergelaten bij decoratiezaak Van de Velde aan de Zelebaan in Lokeren. Daar werd de gevel, zoals ook tijdens de voorbije kampioenschappen waaraan onze nationale ploeg deelnam, op een originele manier met de nationale driekleur gedecoreerd.

Polderbestuur investeert in waterlopen en herkenbaarheid

15/06/18 02:57 - Het Polderbestuur Schelde-Durme Oost neemt twee nieuwe dienstwagens in gebruik voor de polderwachters. Meteen wordt ook het nieuw logo van de polder zichtbaar in het straatbeeld. Dat logo met zes blauwe en groene vlakjes symboliseert de zes polders, die tien jaar geleden van overheidswege werden samengevoegd. Het werkingsgebied van de 8.777 hectare grote polder strekt zich uit over de gemeenten Hamme, Dendermonde, Lokeren, Sint-Niklaas, Temse, Waasmunster en Zele. “De blauwe kleur staat voor ons waterbeleid en het groen voor de nauwe band met de natuurlijke omgeving”, licht ontvanger-griffier Stijn Windey uit Moerzeke toe. Het polderbestuur wil de bevolking nog meer informeren over haar werking.

Rare snuiters vergasten marktbezoekers op gratis pizza

14/06/18 02:57 - Twee rare snuiters, in een maagdelijk witte outfit en opvallend gemaskerd, toerden gisteren met een bakfiets rond op de wekelijkse markt. Ze trakteerden tientallen marktbezoekers op een stukje zelfgebakken pizza. “Zonder ananas. Want dat hoort niet op een pizza”, aldus het duo in een broebeltaaltje dat het midden houdt tussen Lokers dialect en het Italiaans.

Inner Wheel steunt sociale doelen

14/06/18 02:57 - De dames van Inner Wheel Lokeren deelden de opbrengst van hun jaarlijkse brunch uit aan diverse sociale doelen. Voorzitster Gertrude Vercauteren had een cheque bij voor Mindervaliden Vlaanderen, de organisatie Konnekt, Hagewinde Lokeren, vzw Caprioolkinderen, Alderande Lokeren, vzw School en Ziek Zijn en VTI Sint-Laurentius Lokeren.

Zelf nieuws uit Lokeren?
Deel ervaringen over LokerenLokeren

„ Alles over Lokeren op Woonplaatsen.be! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken